International

Links     About     International      Contact      Home

 

fatjona lubonjaRrugëtimi i një puthje. Truri dhe misteri i një puthje.

Nga Dr. Fatjona R. Lubonja

“Një puthje” është përshkruar në mënyrën më romantike nga regjizori i shquar Italian, Giuseppe Tornatore ne filmin e tij Cinema Paradiso (1988, It./Fr.). Ashtu si puthjet romantike të montazhuara në monologun e karakterit të filmit qëndruan në memorjen e tij, ashtu qëndron dhe një puthje në memorjen e trurit….more

 

fatjona lubonjaPërse mbajmë mend disa gjëra dhe jo disa të tjera? Ç’far ndodh me trurin?

Author Dr. Fatjona R. Lubonja

Përse mbajmë mend disa gjëra dhe jo disa të tjera? Kujtesa për trurin është çelësi për te mbijetuar. Nga momenti i zhvillimit të trurit ne ndërtojme memorje në mënyrë që të ushqehemi, levizim, comunikojme, zhvillojme marrdhënie sexuale.., dhe shumë veprime të tjera që janë të domosdoshme për të jetuar…more

 

IMG_9116

Përse disa individë mësojnë më shpejt se të tjerë? Ja çfarë ndodh me trurin

Author Dr. Fatjona R. Lubonja

Pse disa individë kanë aftësi të mësojnë më shpejtë ndërsa disa të tjerët kërkojnë më shumë kohë për të mësuar?

Ka shumë faktorë që ndikojnë në aktivitetin a trurit gjatë procesit të akumulimit të informacionit dhe kuptimit të tij. Aftësia individuale për të mësuar është një proces kompleks dhe influencohet direkt nga aktiviteti i qelizave te trurit dhe rrugëtimi qe ato marrin gjatë këtij procesi.. Other Languages Blog

.

IMG_9116Arti si nje Komunikim Neural: Nje Kendveshtrimi Nepermjet Neuro-Shkences.

Autor: Dr. Fatjona R. Lubonja 

Ҫ’far eshte arti per trurin?  Nje pyetje fondamentale e referuar shpesh nga studiuesit ne fushen e neuro-shkences dhe zhvillimit te trurit. Truri eshte vazhdimisht ne kerkim te njohuris dhe si organ i tille, arti nuk prezanton thjesht nje informacion te rastit por nje edukim themelor ne zhvillimin dhe perceptimin e te menduarit. …Other Languages Blog

 

Links     About     International      Contact      Home

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: